Hva er retinol?

Hva er retinol?

Introduksjon til Retinol

Retinol er en essensiell vitamin, spesifikt en form for vitamin A, som brukes mye i hudpleie ved å forbedre hudens utseende. Denne ingrediensen er kjent for sin evne til å fornye hudens overflate, og er ofte hovedingrediensen i mange anti-aldringsbehandlinger og produkter. Retinol finnes i både naturlig og syntetisk form, men de fleste produkter er syntetisk produsert for å sikre både stabilitet og effektivitet. 

 

Retinoidfamilien

Retinol tilhører en større familie kalt retinoider, som omfatter alt fra mild Retinyl Palmitate til kraftigere stoffer som Tretinoin. Variasjonen i retinoider sikrer en bredde av behandlingsmuligheter, tilpasset individuelle hudpleiebehov og toleranse. Denne mangfoldigheten gjør det mulig å presist målrette ulike hudutfordringer med spesifikke løsninger. En vanlig misforståelse er at all retinol i hudpleieprodukter er identisk, og at det kun er styrken som varierer. I realiteten spiller både typen av retinoid og konsentrasjonen en kritisk rolle i produktets effektivitet og hudens respons. Det er derfor viktig å forstå forskjellene for å velge et produkt som både er effektivt og hudvennlig for enhver hudtype og tilstand. For å gjøre det enklere å forstå har vi laget en illustrasjon av retinoidfamilien som viser alle variantene og rangerer de fra sterkest til mildest. 

 

Hvilken retinol skal man velge?

  • Isotretinoin og Tretinoin er de sterkeste variantene av retinoider, og er derfor reseptbelagte legemidler. Brukes for å behandle alvorlige tilfeller av akne.
  • Retinal er en mer direkte form for retinoid enn retinol og passer for de med senisitiv hud og de som opplever irritasjon eller tørrhet fra retinol. Det er en mer potent form, men likevel mildere enn retinol.
  • Retinol passer for de med normal til fet hud, og som ønsker en kraftigere behandling for aldringstegn og akne. Kan imidlertidig være mer irriterende og krever gradvis innfasing i hudpleierutinen for å unngå irritasjoner.
  • Esters er den mildeste formen for retinoider, og egner seg for førstegangsbrukere, de med sensitiv hud eller de som opplever negative reaksjoner med sterke retinoider. 

Retinoid family

Kan alle bruke retinol?

Selv om retinol blir stadig mer populært blant hudpleie, er det viktig å være oppmerksom på at det er en kraftig ingrediens som ikke passer for alle. Spesielt bør unge, barn, og gravide unngå bruk av retinolholdige produkter uten å konsultere en helseprofesjonell. Dette skyldes at retinol kan ha kraftige effekter på huden og i visse tilfeller kan påvirke kroppens systemer. For de med svært sensitiv hudtilstand eller hudsykdommer som gjør huden mer sensitiv for sterke ingredienser, er det også større sannsynlighet for reaksjon ved bruk av retinol. 

 

Innføre retinol

For å innføre retinol i din hudpleierutine er det viktig å vite hvordan det bør brukes, da det ikke er uvanlig å oppleve bivirkninger ved feil eller overdrevet bruk. Dette kalles Skin Purging, og ved å være bevisst og informert om dette vil man kunne unngå mest mulig irritasjoner.

Les mer om hvordan bruke retinol her

Les mer om skin purging her

Hurtigvisning
The Plant Base Time Stop Collagen Ampoule
Vanlig pris
349,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
349,00 kr
Hurtigvisning
CKD Retino Collagen Small Molecule 300 Intensive Cream
Vanlig pris
419,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
419,00 kr
Hurtigvisning
Cosrx The Retinol 0.1 Cream
Vanlig pris
290,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
290,00 kr
Hurtigvisning
Cosrx The Retinol 0.5 Oil
Vanlig pris
329,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
329,00 kr

Vi anbefaler disse produktene

349,00 kr
349,00 kr
290,00 kr
290,00 kr
329,00 kr
329,00 kr