Hvilken hudtype har jeg?

Vet du egentlig hva slags hudtype du har? Mange av oss er ikke sikre på dette og gjør det vanskelig å finne de riktige hudpleieproduktene. Det er viktig å finne hudpleieprodukter som passer for akkurat din hudtype og da er det greit å vite hva du skal se etter.

For å kunne avgjøre hvilken hudtype du har, må huden være helt ren. Rengjør huden to ganger etter hverandre, men ikke påfør noe på den. Hvordan føles huden? Er den stram eller føles den behagelig ren?

Vent et par timer. Hvordan føles huden nå? Det samme som før eller annerledes? Ser den glinsende ut? Ta et lite stykke husholdningspapir og trykk det mot huden. Hvordan ser det ut nå? Er papiret blitt flekket av huden, betyr det at du har fet hud. Trykk papiret mot flere ulike steder i ansiktet for å finne ut om du har kombinasjonshud.

Hvis huden ser glinsende ut, men papiret fortsatt er rent, har du tørr hud. Tørr hud kan oppfattes som glinsende, fordi den strammes opp. 

Hvis papiret bare får nesten usynlige flekker, har du normal hud. Det vanligste er at man har kombinasjonshud, det vil si at visse partier setter igjen flekker på papiret og andre ikke. Vær oppmerksom på at det er bare når huden er ren at man egentlig kan se hvilken hudtype man har.