Hvorfor oppstår skin purge?

Hvorfor oppstår skin purge?

Hva er skin purge?

Å introdusere nye hudpleieprodukter, spesielt de med aktive ingredienser som vitamin C, AHA, BHA, og retinol, kan noen ganger lede til en prosess kjent som skin purging. Dette oppstår når huden din tilpasser seg de nye produktene, og kan kjennetegnes med midlertidige utbrudd, rødhet, eller små kviser. Selv om det kan være irriterende, er det egentlig et tegn på at produktene jobber som de skal, ved å akselerere hudens fornyelsesprosess og bringe underliggende urenheter til overflaten.

 

Hvorfor opplever man skin purge?

Skin purging skjer fordi aktive ingredienser som AHA, BHA, vitamin C og retinol øker celleomsetningen i huden. Dette betyr at huden din fornyer seg raskere enn vanlig, og prosessen kan føre til at urenheter som allerede ligger under huden, kommer til overflaten raskere. Selv om dette kan virke motintuitivt, er det en del av prosessen hvor huden din renser seg selv og til slutt øker hudtilstanden. Det er vanlig å oppleve purging i 4-6 uker, ettersom dette er den tiden det tar for huden å gjennomgå en full syklus av cellefornyelse.

 

Hvordan ser man forskjell på skin purge og vanlige utbrudd?

Noen ganger kan det være vanskelig å skille skin purge fra vanlige utbrudd, spesielt hvis du har akneutsatt hud. Her er noen ting du kan se etter for å skille de fra hverandre!

 • Tidspunkt for utbrudd: Skin purging skjer ofte etter at du starter med et nytt produkt med aktive ingredienser. Vanlige utbrudd kan oppstå når som helst og er ikke nødvendigvis knyttet til nye produkter.
 • Varighet: Purging er vanligvis midlertidig og kan vare i omtrent 4 til 6 uker, som tilsvarer hudens naturlige fornyelsessyklus. Vanlige kviser eller utbrudd kan vare lenger og ikke følge et klart mønster eller tidsramme.
 • Plassering: Skin purging oppstår ofte på områder av ansiktet hvor du vanligvis får utbrudd. Hvis du opplever utbrudd på nye områder hvor du vanligvis ikke har problemer, kan det være vanlige utbrudd.
 • Type utbrudd: Utbrudd fra purging er ofte mindre i størrelse og ser ut som små, overfladiske kviser eller hudormer. Vanlige utbrudd kan inkludere større, mer betente kviser.
 • Forbedring over tid: Selv om huden din kan oppleve purging, bør du se en gradvis forbedring i hudens tekstur og klarhet etter den innledende perioden. 

 

  Ny til retinol? Les hvordan du innfører retinol i rutinen HER:

  PURITO CENTELLA GREEN LEVEL CALMING TONER
  Hurtigvisning
  Purito Defense Barrier Ph Cleanser
  Vanlig pris
  185,00 kr
  Vanlig pris
  Salgs pris
  185,00 kr
  Hurtigvisning
  Purito Centella Unscented Serum
  Vanlig pris
  255,00 kr
  Vanlig pris
  Salgs pris
  255,00 kr
  Hurtigvisning
  Goodal Vegan Rice Milk Moisturizing Cream
  Vanlig pris
  319,00 kr
  Vanlig pris
  Salgs pris
  319,00 kr
  Hurtigvisning
  Purito Centella Green Level Calming Toner
  Vanlig pris
  275,00 kr
  Vanlig pris
  Salgs pris
  275,00 kr

  Vi anbefaler disse produktene

  185,00 kr
  185,00 kr
  255,00 kr
  255,00 kr
  319,00 kr
  319,00 kr
  275,00 kr
  275,00 kr