Hvordan bruke retinol?

Hvordan bruke retinol?

Hva er Retinol?

Retinol er en form for vitamin A, og er en høyt verdsatt ingrediens innenfor hudpleie. Det er først og fremst kjent for sin evne til å forbedre hudens tekstur og redusere synlige tegn på aldring, takket være sin evne til å akselerere prosessen med cellefornyelse. Denne akselerasjonen bidrar til å jevne ut hudtonen, minske fine linjer, og effektivt bekjempe akne. Retinol er kraftfullt, og det er viktig å være godt informert om hvordan det brukes optimalt i hudpleierutinen, for å unngå potensiell irritasjon og maksimere fordelene. Så hvordan innfører man det i hudpleierutinen?

   

Innføre retinol i hudpleierutinen

Det finnes ingen fasitsvar på den beste måten å innføre retinol i hudpleierutinen som vil passe alle, men det finnes likevel noen viktige tips som kan være lurt å følge for å unngå irritasjoner. Det er ikke uvanlig å oppleve reaksjon i form av tørrhet, kviser og generelt irritasjoner når man starter med retinol. Derfor anbefaler vi alltid å starte rolig, følge med på hvordan huden reagerer og tilpasse deretter.

  • For å innføre retinol i hudpleierutinen, start med et produkt som passer din hudtype. Retinol finnes i ulike former og konsentrasjoner, velg den som er best tilpasset deg.
  • Retinol påføres på kveldstid, etter rens og på helt tørt ansikt. Ved veldig sensitiv hud, kan det være gunstig med toner først, men pass på at det er helt tørt før du påfører retinol.
  • Påfør kun et tynt lag over hele ansiktet. Ved kremform er det nok med en erte-størrelse, ved oljeform er det nok med to til tre dråper.
  • La retinolen sitte på huden i minst ti minutter før du fortsetter med resten av hudpleierutinen.
  • Følg opp med fuktighetsgivende produkter for å sørge for at huden holder på fuktigheten. Retinol gjør deg mer utsatt for tørr og flakete hud, det er derfor viktig å sørge for å holde på fuktigheten for å minimere irritasjoner.
  • Husk å bruke høy solfaktor hver dag, retinol gjør nemlig huden mer utsatt for solskader. Vi anbefaler alltid solfaktor 50 til daglig bruk.
  • Start rolig, maks 1-2 ganger i uken. Fordel det til eksempelvis starten og slutten av uken hvis du bruker det flere ganger i uken.
  • Over tid, når huden blir vant til retinol, kan du øke hyppigheten eller konsentrasjonen etter behov.
  • Husk å gi produktet tid til å virke og ikke forvent umiddelbare resultater. Det kan ta opptil flere måneder å se tydelige forbedringer i hudtilstanden.

 

Irritasjoner ved retinol?

Opplever du irritasjoner eller ubehag ved bruk av retinol? Dette kalles skin purging, og er en vanlig prosess som mange opplever i starten.

Les mer om Skin Purging her: 

Hurtigvisning
Cosrx The Retinol 0.1 Cream
Vanlig pris
290,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
290,00 kr
Hurtigvisning
Cosrx The Retinol 0.5 Oil
Vanlig pris
329,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
329,00 kr
Hurtigvisning
CKD Retino Collagen Small Molecule 300 Cream
Vanlig pris
419,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
419,00 kr

Vi anbefaler disse produktene

290,00 kr
290,00 kr
329,00 kr
329,00 kr

Eksempel på produkttittel

419,00 kr
419,00 kr