Skin purge

Å introdusere nye hudpleieprodukter, spesielt de med aktive ingredienser som vitamin C, AHA, BHA, og retinol, kan noen ganger lede til en prosess kjent som skin purging.

Dette oppstår når huden din tilpasser seg de nye produktene, og kan kjennetegnes med midlertidige utbrudd, rødhet, eller små kviser. Selv om det kan være irriterende, er det egentlig et tegn på at produktene jobber som de skal, ved å akselerere hudens fornyelsesprosess og bringe underliggende urenheter til overflaten.

Skin purging skjer fordi aktive ingredienser som AHA, BHA, vitamin C og retinol øker celleomsetningen i huden. Dette betyr at huden din fornyer seg raskere enn vanlig, og prosessen kan føre til at urenheter som allerede ligger under huden, kommer til overflaten raskere. Selv om dette kan virke motintuitivt, er det en del av prosessen hvor huden din renser seg selv og til slutt øker hudtilstanden.

Det er vanlig å oppleve purging i 4-6 uker, ettersom dette er den tiden det tar for huden å gjennomgå en full syklus av cellefornyelse.