Ceramide

Ceramider, naturlig forekommende lipider i hudens øverste lag, spiller en avgjørende rolle i å opprettholde hudbarrierens integritet, låse inne fuktighet, og beskytte mot miljømessige angripere. Ved å danne en beskyttende lag, bidrar ceramider til å forhindre transepidermalt vannap, som fører til tørrhet, irritasjon, og sensitivitet, og de opprettholder hudens smidighet og elastisitet.

Aldring og ytre faktorer som vær, UV-stråling, og aggressive rensemidler kan redusere hudens naturlige ceramidnivåer. Derfor inkluderer mange hudpleieprodukter syntetiske eller naturlig avledede ceramider for å etterfylle disse kritiske molekylene. De er ideelle for alle hudtyper, men er spesielt gunstige for de med tørr, sensitiv, eller aldringsutsatt hud.

Når de påføres topisk, kan ceramid-forsterkede kremer, serum, og masker raskt forbedre hudens hydrering, fasthet, og overflatestruktur. I tillegg til å bruke ceramidrike produkter, kan et kosthold rikt på sunne fettstoffer og omega-3 også støtte kroppens egen ceramidproduksjon og hudens generelle helse.