BHA

BHA, eller beta hydroxy acid, er en oljeløselig eksfoliant kjent for sin dype penetrasjon i porene for å løsne døde hudceller og bekjempe hudproblemer på overflatenivå. Salisylsyre, den mest kjente formen for BHA, er høyt verdsatt for sin effektivitet i behandling av akne, hudormer, og forstørrede porer, og er en stift i mange hudpleieprodukter rettet mot oljete og kombinasjonshud.

I motsetning til AHAer, som er vannløselige, trenger BHAer gjennom olje for å eksfoliere innsiden av porene samt hudens overflate. Dette gjør dem særlig effektive mot akne og hudormer. BHAer har også naturlige anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper, som bidrar til å roe rødhet og bekjempe aknefremkallende bakterier.

For best resultat, bør BHA-baserte produkter påføres på renset hud og etterfulgt av en solkrem på dagtid, da syrer kan gjøre huden mer følsom for UV-stråler. Mens de er egnet for daglig bruk for noen hudtyper, kan de som har sensitiv eller tørr hud kreve mindre hyppige applikasjoner.

Det er også verdt å merke seg at en initiell "purge" -periode med økte urenheter er mulig når du først inkluderer BHA i din hudpleierutine, ettersom huden tilpasser seg og renser ut blokkeringer.