Kan man bruke AHA og BHA-syre sammen?

Kan man bruke AHA og BHA-syre sammen?

Hva er AHA og BHA-syrer?

AHA (alfa hydroksysyrer) og BHA (beta hydroksysyrer) er to ulike typer syrer som brukes i hudpleieprodukter for å eksfoliere huden. Mens AHA-syrer som glykolsyre og melkesyre hovedsakelig virker på hudens overflate, jobber BHA-syrer som salisylsyre dypere i porene.

Les mer om hva BHA, AHA og PHA-syrer er og forskjellen mellom disse her:

 

Kan man bruke AHA og BHA sammen?

Generelt anbefales det å unngå å bruke disse syrene samtidig, da de begge har potensial til å være irriterende for huden når de brukes i høye konsentrasjoner. Vi anbefaler ikke å finne produkter selv med ulike syrer og bruke de sammen. Kombinasjonen av disse kan skape irritasjon grunnet høye konsentrasjoner. 

Noen produkter på markedet er derimot formulert med både AHA og BHA-syrer i samme produkt. Disse produktene er ofte utviklet for å tilby en helhetlig tilnærming til hudpleie ved å kombinere fordelene med begge syrene. Et eksempel på dette er Some By Mi's Miracle-serie, som er kjent for sin effektivitet i behandling av akne og urenheter. Det som gjør disse produktene spesielt interessante er at de inneholder balanserte konsentrasjoner av AHA, BHA og PHA-syrer, sammen med andre aktive ingredienser som beroligende og fuktighetsgivende stoffer. Dette gjør dem ideelle for de som ønsker å behandle flere hudproblemer samtidig, som kviser, urenheter, og ujevn tekstur. Disse produktene har en mild konsentrasjon av syrer som passer sammen og er mild for huden. 

Selv om produkter med både AHA og BHA kan være effektive, er det fortsatt viktig å være forsiktig med hvordan de brukes. Det anbefales å følge instruksjonene nøye og gradvis introdusere produktet i hudpleierutinen for å unngå eventuell irritasjon eller overbelastning av huden. Som med alle hudpleieprodukter, er det også viktig å lytte til hudens reaksjon og tilpasse bruken deretter.

 

Oppsummering

Det er viktig å være forsiktig med bruk av aktive ingredienser som AHA og BHA, spesielt når det gjelder i kombinasjon av flere. Å følge instruksjonene nøye og lytte til hudens reaksjon er avgjørende for å unngå eventuelle reaksjoner. Samtidig kan produkter som inneholder både AHA og BHA være effektive for å behandle forskjellige hudproblemer når de brukes riktig.

Vi anbefaler ikke å finne produkter med ulike syrer selv og kombinere de i samme rutine, da disse kan være høyt konsenterte og skape irritasjon. Produkter som er formulert med en sammenseting av flere syrer, er derimot et tryggere valg.

SOME BY MI AHA-BHA-PHA 30 DAYS MIRACLE AC S.O.S KIT
Hurtigvisning
Some By Mi Aha-Bha-Pha 30 Days Miracle Serum
Vanlig pris
298,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
298,00 kr
Hurtigvisning
Cosrx Aha-Bha Clarifying Treatment Toner
Vanlig pris
249,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
249,00 kr
Hurtigvisning
Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Toner : AHA + BHA
Vanlig pris
249,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
249,00 kr
Hurtigvisning
Tia'm AC Fighting AHA BHA PHA Toner
Vanlig pris
239,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
239,00 kr

Vi anbefaler disse produktene

298,00 kr
298,00 kr
249,00 kr
249,00 kr
239,00 kr
239,00 kr