Hvordan bruke vitamin C?

Hvordan bruke vitamin C?

Hvordan påføre vitamin C?

Vitamin C serum bør påføres på ren, tørr hud etter rens og som det første steget i hudpleierutinen. Dette vil gjøre at det får best mulig effekt. For de med veldig sensitv hud, kan det være nødvendig å påføre et lag med fukt først, eksempelvis en toner. Påfør kun et tynt, jevnt lag over ansikt og hals. Bruk fingertuppene til å klappe serumet forsiktig inn i huden for å sikre maksimal absorpsjon. Vent noen minutter til serumet er helt absorbert før du påfører resten av produktene i hudpleierutinen.

Vitamin C og solkrem

Det er mest gunstig å bruke vitamin C om morgenen på grunn av antioksidante som hjelper med å beskytte huden mot skader fra frie radikaler og UV-stråler. Når det kombineres med solkrem, gir vitamin C ekstra beskyttelse mot solskader. Derfor kaller vi det ofte for en "power duo" når begge brukes sammen, og er noe vi virkelig anbefaler for å få mest mulig ut av produktene og deres fordeler.

 

Hvor ofte kan man bruke vitamin C?

De fleste hudtyper kan bruke vitamin C-serum daglig, men det er alltid best å starte forsiktig, spesielt hvis du har sensitiv hud. Begynn med å bruke serumet annenhver dag og øk gradvis til daglig bruk etter hvert som huden din blir vant til det. Som med alle nye produkter, bør man være oppmerksom på hvordan huden reagerer. Det er også svært viktig å ta riktige valg når det kommer til hvilket vitamin C produkt man velger for sin hudtilstand.  

Les mer om hvordan du kan velge riktig vitamin C her:


Kombinere vitamin C med AHA og BHA?

Vitamin C bør ikke brukes i samme rutine som aktive ingredienser. Det vil si syrer som PHA, AHA, BHA og uliker former for retinol, da dette kan føre til irritasjon og redusert effektivitet av produktene. Hvis du bruker disse ingrediensene i din hudpleierutine, bruk dem på ulike tider av dagen, for eksempel vitamin C om morgenen og syrer eller retinol om kvelden. Dette gir huden din mulighet til å dra nytte av alle de aktive ingrediensene uten å overbelaste eller irritere huden.


Hvordan oppbevare vitamin C?

Vitamin C kan være ustabilt og brytes ned ved eksponering for lys, luft og varme. Det bør derfor oppbevares på et kjølig, tørt sted. Noen foretrekker å oppbevare serumet i kjøleskapet for å forlenge holdbarheten ytterligere. Unngå å la flasken stå åpen i lange perioder og skru alltid korken godt på etter bruk.

Hurtigvisning
Cosrx The Vitamin C 13 Serum
Vanlig pris
298,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
298,00 kr
Hurtigvisning
Cosrx The Vitamin C 23 Serum
Vanlig pris
298,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
298,00 kr
Hurtigvisning
Mizon Real Vitamin C Ampoule
Vanlig pris
489,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
489,00 kr
Hurtigvisning
Goodal Green Tangerine Vita C Dark Spot Care Serum
Vanlig pris
379,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
379,00 kr

Vi anbefaler disse produktene

298,00 kr
298,00 kr
298,00 kr
298,00 kr
489,00 kr
489,00 kr