Fet hudtype?

Fet hudtype?

Å ha fet hud kan noen ganger føles utfordrende. Det er den glinsende t-sonen mot slutten av dagen, bekymringene rundt tilstoppede porer, og det evige spørsmålet om hvor mye fuktighet som er for mye, eller for lite. Men med riktig kunnskap og produkter, kan det håndteres og gjøre store forbedringer i hverdagen!

Kjennetegn på fet hud

Fet hud karakteriseres ofte av en økt produksjon av talg fra hudens talgkjertler. Dette er ikke nødvendigvis dårlig; talg hjelper med å holde huden vår smidig og beskyttet. Men for mye av det kan føre til at huden ser skinnende ut, og i verste fall bidra til tilstoppede porer og utbrudd.

 

Trenger fet hud fuktighet?

En vanlig misforståelse er at fet hud ikke trenger fuktighet. Faktisk kan overdreven rensing og unngåelse av fuktighetskremer forverre situasjonen, da det kan tørke ut huden og dermed stimulere enda mer talgproduksjon. Det handler om balanse og å velge de riktige produktene.

 

Tips for fet hudtype

Dobbelrens

For å fjerne overflødig oljeproduksjon, er det viktig å rense dypt inn i porene. Dette gjøres ved å dobbelrense, først med en oljebasert rens og en vannbasert rens etter. Og frykt ikke - oljerens er ikke farlig for oljete hud. Faktisk er det jo slik at olje løser opp olje, så det er den beste måten å løse opp olje i ansiktet. 

 

 

Eksfoliere

I tillegg er det viktig å inkludere produkter som forsiktig eksfolierer og renser dypt i porene uten å være for harde. Salisylsyre, BHA og AHA er ingredienser som kan være effektiv for fet hudtype. En felles fordel med disse, er deres evne til å eksfoliere, fjerne døde hudceller, rense tilstoppede porer, og redusere overflødig olje på hudoverflaten. Eksfoliering med disse syrene kan også forbedre hudens tekstur og tone.

 

Tynne, lette produkter

Som nevnt, trenger huden fuktighet selv om den er fet. Når du skal velge produkter som gir fukt, anbefaler vi å gå for de med lette, tynne konsistenser. Dette vil gi huden nødvendig hydrering uten å tynge den ned eller tilstoppe porene.

 

Hurtigvisning
Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Toner : AHA + BHA
Vanlig pris
249,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
249,00 kr
Hurtigvisning
The Clean Vegan Mask - Aha-Bha
Vanlig pris
35,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
35,00 kr
Hurtigvisning
Pyunkang Yul Mist Toner
Vanlig pris
205,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
205,00 kr
Hurtigvisning
Iunik Beta Glucan Daily Moisture Cream
Vanlig pris
279,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
279,00 kr

Vi anbefaler disse produktene

35,00 kr
35,00 kr
205,00 kr
205,00 kr
279,00 kr
279,00 kr