3 Vanlige feil mange gjør i sin hudpleierutine

3 Vanlige feil mange gjør i sin hudpleierutine

3 VANLIGE FEIL MANGE GJØR I SIN HUDPLEIERUTINE

Det er nok ikke bare meg som har gjort en god del feil gjennom hudpleiereisen sin. Det er absolutt greit å gjøre feil! Det viktigste av alt er at man lærer fra feilen og unngår å gjenta dem i fremtiden.

Her har jeg listet opp noen vanlige hudpleiefeil og tips for å rette dette opp:

1. Overvasking av ansiktet

Det er viktig å rense ansiktet for å kvitte seg med smuss, sminke og olje i huden. Det er ingen fasitsvar på hvor mange ganger man skal rense ansiktet, men man sier ofte at to ganger om dagen er en god tommelfingerregel. Alt er avhengig av din hudtype og om du har sensitiv hud.

Å rense huden for mange ganger enn det som er nødvendig kan føre til tørr og flassende hud!

Tips for å rette opp dette:

Hold deg til milde ansiktsrenser som ikke fjerner de naturlige oljene i huden og som ikke forstyrrer pH-balansen. 

2. Overeksfoliering

Eksfoliering er viktig for å fjerne døde hudceller og for å jevne ut huden, men man skal ikke eksfoliere for mye! En grunnregel er å utføre behandlingen en til to ganger i uka.

Bruk av for mange aktive ingredienser som for eksempel kjemiske eksfolieringsmidler på en gang kan skade hudbarrieren. Tegn på betennelse, rødhet eller en brennende følelse er typiske tegn på at du har eksfoliert huden for mye.

 

Tips for å rette opp dette:

Om du har overeksfoliert så er det først viktig å stoppe å bruke eksfolierende midler en liten stund. Det neste man må tenke på er at skadet hudbarriere trenger masse fuktighet og næring. Ta i bruk flere produkter som beroliger huden og fyller opp fuktighetsnivået. Det kan være lurt å bruke en fuktighetsgivende toner, beroligende serum, nærende fuktighetskrem og ansiktsolje. 

3 – Plukking og klemming av kviser

Det er mange som ikke klarer å la være å ta på kvisene sine. Man bør ikke klore, klemme eller plukke på kviser da dette kan gi mer betennelse i huden, noe som kan forårsake til flere utbrudd eller at kvisen øker i størrelse. Det er også fare for permanent arrdannelse.  

Tips til å rette opp dette:

Har du en kvise som du har lyst til å poppe? Ta heller og dekk den med en kviselapp! Kviselapper beskytter huden fra infeksjon ved å absorbere urenheter og ved å avverge ytterlige irritasjon. 

Hurtigvisning
Laneige Water Bank Blue Hyaluronic Gel Moisturizer
Vanlig pris
449,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
449,00 kr
Hurtigvisning
Mizon Good Bye Blemish Clear Patch
Vanlig pris
79,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
79,00 kr
Hurtigvisning
Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser
Vanlig pris
169,00 kr
Vanlig pris
Salgs pris
169,00 kr

Vi anbefaler disse produktene

79,00 kr
79,00 kr
169,00 kr
169,00 kr

Eksempel på produkttittel